Skip to main content

Nacht van de Ontdekkingen – Leiden

april 15, 2024

Op zaterdag 16 september vindt het kunst- en kennisfestival De Nacht van Ontdekkingen plaats bij het academiegebouw van Universiteit Leiden, de Hortus botanicus, Universiteitsbibliotheek Leiden en de Oude Sterrewacht. Op verschillende plekken in het festivalgebied ontdek je beginnende makers, jonge onderzoekers en kunstenaars. Een ware ontdekkingstocht langs optredens, exposities, debatten, workshops en inspirerende lezingen rondom de thema’s kunst en wetenschap.

BioClock doet mee! Onderzoek: ben jij een ochtend- of avondmens?

Ben jij het liefst vroeg uit de veren, of begint jouw dag pas écht wanneer de zon alweer bijna ondergaat? Dat er ochtend- en avondmensen bestaan, is wel duidelijk. Maar waar komt dit verschil eigenlijk vandaan? Dit heeft te maken met je biologische klok: een stukje van je hersenen dat dag- en nachtritmes in je lichaam aanstuurt, bijvoorbeeld in je slaapgedrag.

Merlijne Smit en Laura Kervezee, betrokken bij Bioclock Consortium LUMC, nemen jouw gegevens graag mee in het onderzoek! Kom langs en ontdek of je een ochtend- of avondmens bent. Daarnaast krijg je een inzicht in hoe de biologische klok van de andere bezoekers van De Nacht van Ontdekkingen staat afgesteld.

Meer info & tickets: https://www.nachtvanontdekkingen.nl/programma-indiv/bioclock-consortium


NWO logoThe BioClock Consortium is funded by the NWA-ORC programme of the Dutch Research Council (NWO; project number 1292.19.077).