Skip to main content

Laat het donker donker zijn!

april 30, 2024

Op zaterdag 30 oktober was het weer de Nacht van de Nacht. Dit is een jaarlijks evenement waarin er aandacht is voor het belang van het donker. Dat het voor dieren belangrijk is dat het in de nacht donker is, weten veel mensen wel. Maar het belang van donker voor mensen is nog onbekender. De effecten van nachtelijk licht – lichtvervuiling – worden steeds uitgebreider onderzocht. Binnen BioClock doen we op verschillende manieren onderzoek naar de effecten van deze lichtvervuiling. In het kader van de Nacht van de Nacht vertelde BioClock onderzoeker Kamiel Spoelstra in een interview met NRC Handelsblad hoe lichtvervuiling effect heeft op de biodiversiteit. Je kunt het artikel hier lezen.

Het Algemeen Dagblad interviewde Joke Meijer. Zij is de coordinator van BioClock maar ook ambassadeur van de Nacht van de Nacht. Joke vertelde hoe lichtvervuiling ook effecten heeft op de mens. Je leest het artikel hier.

Op 29 oktober 2022 is de volgende editie van de Nacht van de Nacht. Meer informatie kunt u vinden op hun website.


NWO logoThe BioClock Consortium is funded by the NWA-ORC programme of the Dutch Research Council (NWO; project number 1292.19.077).