Skip to main content

Kom naar de Europese Hoofdstad van de Wetenschap op de dag van de biologische klok!

april 30, 2024

Dit jaar is Leiden de Europese Hoofdstad van de Wetenschap. Op iedere dag van het jaar 2022 wordt er een thema belicht waaraan er in Leiden onderzoek wordt gedaan. Op 25 maart is het tijd voor De Biologische Klok; en dat is geen toeval want het is de laatste dag voordat de zomertijd weer in gaat (op 26 maart). De zomertijd brengt een lichte verschuiving van onze biologische klok met zich mee, en daar kun je last van hebben. Onderzoekers van het LUMC en BioClock organiseren op die dag activiteiten om meer te leren over de biologische klok en hoe deze bijvoorbeeld onze slaap beinvloedt. Maar we laten ook zien wat de effecten zijn van een verstoring van ons dag- en nachtritme, zoals bij het ingaan van de zomertijd.

De activiteit is gratis te bezoeken, aanmelden is niet nodig en geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar. Hier vind je meer informatie over Leiden 2022 als European City of Science. Hopelijk tot 25 maart!


NWO logoThe BioClock Consortium is funded by the NWA-ORC programme of the Dutch Research Council (NWO; project number 1292.19.077).