Skip to main content

Dag van de Slaap: aandacht voor slaap is cruciaal

juni 22, 2024

Vandaag is het Internationale Dag van de Slaap. Een dag om het belang van slaap centraal te stellen, iets wat we het beste nog veel vaker kunnen doen. Slaap is namelijk cruciaal voor een goede gezondheid. Zowel mentaal als fysiek kun je allerlei klachten krijgen als je niet genoeg of niet goed slaapt. Mensen die in de nacht werken, ondervinden dit regelmatig. Door hun werkritme krijgen ze last van een verstoord dag- en nachtritme en dit heeft allerlei gevolgen.

Wat kunnen deze mensen doen om minder problemen te ondervinden? Kunnen we interventies bedenken die kunnen helpen? Dat is het doel van een van de BioClock projecten. In WP1.3 doen dr. Heidi Lammers-van der Holst, prof. Bert van der Horst en dr. Linda van Kerkhof onderzoek naar nieuwe gepersonaliseerde leefstijlinterventies. Amazing Erasmus schreef een artikel over het onderzoek van Heidi, Bert en Linda. Ook vind je daar allerlei tips om te waken over je slaap. Je kunt het artikel hier lezen.


NWO logoThe BioClock Consortium is funded by the NWA-ORC programme of the Dutch Research Council (NWO; project number 1292.19.077).