Skip to main content
Dag en Nacht afbeelding met een boom in het midden

Over BioClock


Onze biologische klok raakt verstoord door de 24-uursmaatschappij waarin we nu leven. In het BioClock consortium werken onderzoekers samen om ervoor te zorgen dat de biologische klok gezond kan blijven. De 25 projecten bestrijken de hele samenleving: van de gezondheid van mensen tot en met de levende natuur en het behoud van biodiversiteit.

Onderwerpen zoals ploegendiensten, optimale tijden voor immuuntherapie bij kanker en griepvaccinaties, lichttherapie voor depressie, en de gevolgen van lichtvervuiling op insecten en andere organismen komen de komende jaren allemaal aan bod.

Partners

Het BioClock consortium is een interdisciplinair netwerk van universiteiten, maatschappelijke partners, lokale overheden en andere partijen die allemaal een gemeenschappelijk doel hebben: we willen onderzoeken hoe we de biologische klok gezond kunnen houden in onze 24/7 samenleving. Met financiering van NWO gaan 25 promovendi en postdocs de komende jaren aan dit project werken, onder begeleiding van onderzoekers van academische instituten uit heel Nederland en in samenwerking met de vele cofinancierings- en samenwerkingspartners.

Kaart met Academische partners (academic partners):

Volg ons op Twitter

NWO logo


Het BioClock consortium wordt gefinancierd door het Nationale Wetenschapsagenda (NWA-ORC) programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO; project nummer 1292.19.077)