Skip to main content

Het Leids Kennisfestival: lichttherapie bij depressie

juni 22, 2024

Het Leids Kennisfestival (22 juni 2024) was een bruisend evenement waar onderzoekers en de samenleving elkaar ontmoetten. De stand van het BioClock consortium, gewijd aan het informeren van het publiek over lichttherapie bij depressie, trok veel aandacht.

Psychologen van het LUBEC gaven informatie over de biologische klok en de voordelen van lichttherapie. Ze benadrukten de effectiviteit die verder ging dan alleen de behandeling van seizoensgebonden depressie. Bezoekers wilden graag leren over hoe blootstelling aan licht de stemming en mentale gezondheid kan beïnvloeden. Daarnaast boden we assessments aan om bezoekers te helpen bepalen of ze ochtend- of avondmensen zijn, waardoor ze persoonlijk inzicht kregen in hun circadiane ritmes en meer te weten kwamen over de rol van de biologische klok.

De stand was gedurende het hele festival een centrum van activiteit, met een groot aantal mensen die deelnamen aan discussies en assessments, waaruit een sterke interesse in geestelijke gezondheid en de biologische klok bleek.

Lees hier meer over licht therapie bij depressie.


NWO logoThe BioClock Consortium is funded by the NWA-ORC programme of the Dutch Research Council (NWO; project number 1292.19.077).