Skip to main content

38ste NIBI-conferentie: Ritme in de biologie

oktober 2, 2024

Boem boem. Boem boem. Boem boem. In de buik van je moeder moet het ritmisch samentrekken van de boezems en een fractie later de kamers je als muziek in de oren klinken. Veilig en geborgen dobber je aan je navelstreng rond totdat je geconfronteerd wordt met het ritme van de weeën. De geboorte vindt plaats zo ongeveer 9 maanden na de laatste eisprong. Over timing gesproken!


De 38ste NIBI-conferentie voor bovenbouw havo en vwo heeft als thema Ritme in de biologie en er is inmiddels een mooi programma samengesteld met diverse workshops en interactieve lezingen. Denk aan de nieuwste ins en outs over de biologische klok. Over slaap en melatonine. Over de invloed van de seizoenen. Een workshop over het uitbeelden van de menstruatiecyclus behoort ook tot de mogelijkheden. Maar ook hoe koralen zich voortplanten op de cyclus van de maan. Of de timing van plantenzaden om te ontkiemen. Kortom alles in de biologie met een ritme.

 In de ochtendlezing gaat chronobioloog Roelof Hut dieper in op die magische biologische klok die het leven zijn ritme geeft.

Datum: vrijdag 15 en zaterdag 16 november
Locatie: Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee
Inschrijving: maandag 30 september om 16 uur voor NIBI-leden. Voor niet-leden start de inschrijving woensdag 2 oktober om 16 uur.

Lees hier meer over de NIBI conferentie


NWO logo



The BioClock Consortium is funded by the NWA-ORC programme of the Dutch Research Council (NWO; project number 1292.19.077).